ПОСЛАНИЕ К ТИТУ СВЯТОГО АПОСТОЛА ПАВЛА

Гл. 1, ст. 15—16. Вся чиста чистым: оскверненым же и неверным ничтоже чисто, но осквернися их и ум и совесть. Бога исповедуют ведети, а делы отмещутся Его, мерзцы суще и непокориви и на всяко дело благое неискусни.

Есть, действительно, люди, для которых все нечисто и все скверно. Отчего же это? Конечно, не оттого, что вещи на самом деле нечисты, но оттого, что их душа скверна, оттого, что у них осквернены ум, сердце и совесть.

Гл. 2, ст. 11—14. Я вися благодать Божия спасителная всем человеком, наказующи нас, да отвергшеся нечестия и мирских похотей, целомудренно и праведно и благочестно поживем в нынешнем веце, ждуще блаженнаго упования и явления славы великаго Бога и Спаса нашего Иисуса Христа, Иже дал есть Себе за ны, да избавит ны от всякаго беззакония и очистит Себе люди избранны, ревнители добрым делом.

Слава Богу, даровавшему нам спасительную благодать Свою. Если дана нам спасительная благодать, то, по милости Божией, и спасемся.

Гл. 3, ст. 4—6. Егда же благодать и человеколюбие явися Спаса нашего Бога, не от дел праведных, ихже сотворихом мы, но по Своей Его милости, спасе нас банею пакибытия и обновления Духа Святаго, Егоже излия на нас обилно Иucycом Христом, Спасителем нашим, да оправдившеся благодатию Его, наследницы будем по упованию жизни вечныя.

Итак, верно слово, что Бог спасает нас не за дела наши, но единственно по Своей милости, хотя христианство как совершеннейшая вера требует непременно и сообразных вере дел.

Ст. 8. ...Да пекутся добрым делом прилежати веровавший Богу: сия суть полезна человеком и добра.